rozhovory

Piri Naturel, Nahe

Rozhovor s Christine Pieroth aka Piri Naturel, průkopnicí regenerativního zemědělství v geologicky pestré německé oblasti Nahe.

Joe Swick: Každý jinou píseň zpívá

Rozhovor o pestrosti, fuckupech a řízných bílých s mým populárním kolegou, vinařícím v Oregonu a Washingtonu na západním pobřeží USA.

Lammidia: Blind Tastings Are the Best

Rozhovor s Marcem Giulianim, polovinou populárního italského vinařství.

SOMA VINES: Crossing Borders

Rozhovor s Daisy Merrick, britskou sommeliérkou, importérkou a vinařkou.

Nikolas Juretic, Collio

Rozhovor s mým vrstevníkem z Friuli, o kterém ještě hodně uslyšíme.

Markus Altenburger, Burgenland

Rozhovor s mým rakouským vinařským kolegou aneb když se potkají dva milovníci Frankovky.

Fabrice Domercq, Ormiale

Interview s vinařem, sochařem, designérem, umělcem, snílkem... o jeho jedinečném experimentálním projektu v Bordeaux.

Eddie Chami, Mercel Wines: Jak nalahvovat Libanon

Rozhovor se s libanonsko-australským vinařským průkopníkem, který hledá ducha své země na vinicích vysoko v horách, osázených původními odrůdami

Franz Strohmeier: Věř révě a sám sobě

Rozhovor s legendárním štýrským vinařem, jehož myšlenky jsou stejně fascinující a inspirativní jako jeho vína.

Filip Nagy: Čas, místo, člověk

Rozhovor s vinařem stojícím za projekty Zlatý roh a 7 riadkov – a jedním z nejzajímavějších (a mně nejbližších) lidí na česko-slovenské vinné scéně.

XOXO, Samsa: Nestarec x La Degustation

Vypadá to na vážnou známost: po roce od naší vůbec první limitky se Zdeňkem Oudesem z "La Degu" přidáváme dvě nová limitovaná plnění pouze pro ně a sesterskou Marii B.

Slobodné Vinárstvo: You Reap What You Sow

At this point, our Slovak friends from Slobodné Vinárstvo don’t need much introduction - their wines travel around the world as much as ours, so funnily enough, we cross paths more often at wine fairs like La Dive or the recent RAW in Montreal than on our home turfs. Yet, their fascinating, century-spanning family history and “from lawyer to farmer” personal stories remain a bit less known. Which is a shame, so I'm grateful to our mutual friend Valentina aka @citronovydrops for digging deeper in this interview with Agnes, Katarína and Mišo, three of the fab family four that is Slobodné.

Jas Swan, Katla Wines: Underdogs & Safe Spaces

Opinionated and full of energy, my Mosel-Valley colleague Jasmin is a vocal supporter of the queer community and part of the "new German wave". Intrigued by her freethinking mind and the fearlessness with which she creates her own world and rules, I wanted to hear more of her story.

Nate Ready, Hiyu Wine Farm: Diversity Makes You Nimble

Located in the Alpine climate of Northern Oregon, a stone's throw from the snowy peak of Mt. Hood, Hiyu Wine Farm is one of the most idiosyncratic wine & farming endeavours in the US – or maybe worldwide.

Aby vám to z tý bedny neuteklo

David Minařík je vskutku renesanční člověk – z malíře s titulem z kodaňské Královské akademie a slušně rozjetou uměleckou kariérou v Dánsku se (s mezipřistáním u ciderů a limonád) stal krotitel hub v rámci vlastního biotechnologického start-upu Myco.cz.

Patnáct sekund slávy pro roztrhanou pneumatiku

Brněnský street artist Timo je známý svými subtilně subverzivními zásahy do veřejného prostoru moravské metropole i mimo ní. Jeho způsob práce, dobrovolná anonymita a důvtipná hra s pestrostí češtiny mi jsou inherentně sympatické – i proto jsme chtěli jeho myšlenky rozprostřít nejen na zdi naší Betonárky, ale taky v tomto rozhovoru.

Josef Rozehnal, Studio Nahaku: Smyslem toho, co dělám, je ukazovat, že to jde

Miluju synergie, přesahy, “látkovou výměnu” s lidmi mimo můj obor / zemi / kulturu / obvyklé vzorce myšlení. Vlastně dělám víno částečně proto, že je to osvědčený a uživatelsky příjemný způsob, jak se k takovým jedincům dostat, a hrozně si tu rozlézající se síť, kterou proudí myšlenky a nové nápady, užívám. Tak moc, že jsem se o ni chtěl podělit i s ostatními. A tak vznikla Mycorrhiza – série rozhovorů s inspirativními lidmi napříč obory, se kterými si navzájem dodáváme nové impulsy a “živiny”. Nevím, kdo z nás je v téhle metafoře houba a kdo rostlina, ale stoprocentně tuto výměnu vnímám jako symbiózu, která je pro náš život stejně zásadní jako ta probíhající v půdě pod našima nohama.

Shopping cart

Nákupní košík

Dokončit objednávku