Jedna věc je pro mě hrozně důležitá: dialog s tím, kdo moje víno prodává. Protože věřím, že jen když někdo 100% věří tomu, co dělám, může spolupráce opravdu fungovat. Bavil jsem se o tom tuhle večer před festivalem Bottled Alive s klukama z Ward & Associés, mou "Montreal family", a taky že bych chtěl dělat vína ve velkých objemech - v litrech, ne nějaký magnumky, kde jen sklo a korek stojí pomalu víc jak samotná náplň. Víno pro lidi, moje věčný téma.
Kluci se toho chytli, ještě ten večer jsme se sklenkama prolezli naše "šató" a vzniklo speciální plnění jen pro ně a jejich bar vinvinvin, jehož šéf Niko taky navrhl etiketu.
Víno je ultimátní směska všech našich bílých odrůd a několika ročníků. Macerace i nemacerace, kvasnice i nekvasnice, lisování, šlapání, karbonika: je tam všechno. Je to za dobrý love, ale k dispozici samozřejmě jen a jen v Montréalu skrze výše uvedené kanály. A ano, je to pořád živý. přesně jak říká název, odkazující na hit "Toujours vivant" jejich kultovního zpěváka Gerry Bouleta, kterého v Montreálu prý každý zná.
Tyhle spolupráce já fakt hodně lúbim. (Fakt - napište mi o nějakou limitku pro svůj bar, restauraci, trh.) Je to perfektní kvas nápadů, výměna myšlenek (ne manželek), ze které vzniká něco, co reprezentovat přístup a hodnoty obou zúčastněných stran. Ne jen mé. Miluju lidi, kteří něco umí a vymýšlí, jdou stále dopředu a já díky svému vínu můžu být u toho a posunout se taky.
Víno k dispozici pouze přes mého montrealského distributora Ward & Associés.